- 1.
Для початку підготуйте всі інгредієнти, зваріть відвар, остудіть його в холодильнику, підготуйте захисний одяг, рукавички, респіратор, окуляри.
- 2.
Щоб приготувати мило ручної роботи з м'ятою, заваріть крутий відвар м'яти, процідіть його ретельно і поставте охолоджуватися в холодильнику, а можна і в морозильній камері.
- 3.
Всі олії складіть в одну ємність і на водяній бані або в мікрохвильовій печі розтопіть їх, довівши до однорідного стану.
- 4.
Поставте ємність з оліями остигати до 50-55 градусів С.
- 5.
В охолоджений відвар м'яти невеликими порціями, дуже акуратно вводите луг, ретельно перемішайте, потім всипайте наступну порцію.
- 6.
Коли весь луг буде в відварі м'яти, перемішайте, переконайтеся, що розчинилися всі кристали і залиште остигати до 50-55 градусів С.
- 7.
При однаковій температурі (різниця може становити 3-5 градусів) в олії вводите лужний розчин і перемішайте за допомогою блендера, доводячи до легкого сліду.
- 8.
Далі розділіть мильну масу на три частини. Одну частину мила відлийте в окрему ємність, а дві частини залиште в основній.
- 9.
У меншу частину мила додайте розчинений попередньо в олії зелений пігмент і ароматизатор м'яти, все ретельно перемішайте.
- 10.
У більшу частину мила додайте какао порошок, коричневий пігмент і ароматизатор шоколад, також все перемішайте щоб отримати однорідну масу.
- 11.
У форму вилийте половину коричневої мильної маси, потім за допомогою ложки викладіть на неї зелену масу, зверху знову викладіть коричневу.
- 12.
Далі за допомогою дроту у формі літери П зробіть свірли в милі.
- 13.
Прикрасьте верх ложкою і залиште застигати на 2-3 дня.
- 14.
Після того, як мило застигне, виймайте його з форми і нарізайте на бруски.