Молочне мило - одне з найпопулярніших в світі миловаріння. Воно виходить чудовим і найніжнішим. Зробити таке мило легко. Потрібно замінити воду молоком і знати ще кілька хитрощів, про які ми вам обов'язково розповімо.
Нюанси приготування:
- Молоко обов'язково попередньо заморозити;
- Луг додавати в молоко дуже-дуже повільно, крок за кроком, також акуратно і поступово розмішувати;
- Температуру тримати не вище 30 ° С (інакше зіпсуєте молоко, воно «згорить» і мило вже не вийде таким, як має бути);
- Олії і лужний розчин повинні бути приблизно однакової температури (+/- 2-3 градуси), бажано близько 30 ° С, але не вище 40 ° С;
- Краще використовувати порційні силіконові форми для заливки щоб уникнути стадії «гелю»;
- Якщо «гель» все-таки настав - не турбуйтеся, мило вийде, але воно не буде білосніжним, а придбає темний або навіть жовтуватий колір.
Молочне мило «холодного» приготування буде визрівати близько 6-8 тижнів. Впевнені, що після першого разу вам захочеться повторити «козяче» мило неодноразово.