Мило з нуля на козячому молоці холодним способом

18.07.2019
Мило з нуля на козячому молоці холодним способом

Мило з нуля на козячому молоці холодним способом

Молочне мило - одне з найпопулярніших в світі миловаріння. Воно виходить чудовим і найніжнішим. Зробити таке мило легко. Потрібно замінити воду молоком і знати ще кілька хитрощів, про які ми вам обов'язково розповімо.

Молочне мило - одне з найпопулярніших в світі миловаріння. Воно виходить чудовим і найніжнішим. Зробити таке мило легко. Потрібно замінити воду молоком і знати ще кілька хитрощів, про які ми вам обов'язково розповімо.

 

Нюанси приготування:

  • Молоко обов'язково попередньо заморозити;
  • Луг додавати в молоко дуже-дуже повільно, крок за кроком, також акуратно і поступово розмішувати;
  • Температуру тримати не вище 30 ° С (інакше зіпсуєте молоко, воно «згорить» і мило вже не вийде таким, як має бути);
  • Олії і лужний розчин повинні бути приблизно однакової температури (+/- 2-3 градуси), бажано близько 30 ° С, але не вище 40 ° С;
  • Краще використовувати порційні силіконові форми для заливки щоб уникнути стадії «гелю»;
  • Якщо «гель» все-таки настав - не турбуйтеся, мило вийде, але воно не буде білосніжним, а придбає темний або навіть жовтуватий колір.

 

Молочне мило «холодного» приготування буде визрівати близько 6-8 тижнів. Впевнені, що після першого разу вам захочеться повторити «козяче» мило неодноразово.

 

Що потрібно для приготування:

  • Оливкова олія 30% - 300 грам
  • Кокосова 25% - 250 грам
  • Пальмова 25% - 250 грам
  • Какао нерафіноване 10% - 100 грам
  • Рицинова олія 5% - 50 грам
  • Мигдальна олія 5% - 50 грам
  • Луг (NaOH) - 141,17 грам
  • Молоко (козяче) - 30% - 300 грам
  • Пережир беремо 5%
Мило з нуля на козячому молоці холодним способом

Процес приготування:

  • 1.

    Заморозьте молоко, найкраще кубиками;

  • 2.

    Підготувати олії: Баттери розтопити, з'єднати з рідкими, остудити;

  • 3.

    Влити лужний розчин в готові олії (не навпаки);

  • 4.

    Довести повільно блендером масу до «сліду», не перевищуючи 30-35 ° С;

  • 5.

    Якщо використовуєте запашку - влити в мильну масу коли настав хороший «слід»;

  • 6.

    Перелити масу в формочки;

  • 7.

    Поставити формочки в холод на 3-5 годин або цілу ніч. Це може бути як балкон взимку, так і холодильник влітку.