Що таке Спирулина і з чим її їдять? Так її їдять як харчову добавку, так як вона багата на мікроелементи, вітаміни і амінокислоти. Спіруліна - це вид водоростей, що росте біля озер, який має насичений колір зеленого або бірюзового відтінку. Вперше її помітили в 40-х роках ХХ ст. в Африці. Африканські племена робили з водоростей сушені коржі і їли їх. Водорості збирали недалеко від озера Чад. Трохи пізніше дослідники з'ясували, що це водорості спіруліни. А в науці її вже знали давно. Ще було помічено, що люди цього племені відрізнялися відмінним здоров'ям і довгожительством. Коли була доведена харчова цінність спіруліни, її почали вирощувати масштабно. Пізніше сушені водорості стали додавати і в косметику.
Цей найкорисніший рослина має настільки унікальний склад, що застосовувати в косметології його просто потрібно, так як має омолоджуючі і антиоксидантні властивості. Додають її в маски для обличчя, в скраби, маски для волосся, обгортання для тіла, креми і мило. Наприклад, після маски для волосся з спіруліна ваша шевелюра засяє, знайде силу і красу.
А побалувавши своє тіло обгортанням, шкіра придбає оксамитовий вигляд і здоровий колір. Так само додавши в мило спіруліну ефект буде приємним хоч і менш виражений, так як мило це продукт, який змивається.
Мило - цей той продукт знайомий кожному з глибокого дитинства. Розмаїття в мильному виробництві в ті часи не було. Але за то зараз можна творити і насолоджуватися 100% натуральним продуктом. Чим ми і займемося в цей раз. У складі будуть природні масла і натуральна спіруліна, яка нам буде служити ще і пігментом, надаючи густий зелений колір. Тільки таке натуральне, добре зварене мило надає шкірі м'якість без ефекту стягнутості. А все тому, що не містить хімічних речовин.
Знаєте, в дитинстві я обожнювала експериментувати із засобами для волосся на основі масел і трав. Готувала відвари, робила маски і фарбувала натуральними фарбами (ромашка, хна). Результат був прекрасний. Тому у мене і зараз така любов до натуральної косметики. А якщо її готуєш самостійно, то впевнений в складі повністю.