Ароматне апельсинове мило з нуля
Ми робимо мило своїми руками зазвичай для того, щоб отримати продукт саме з тими якостями і з тим ароматом, якого так хочеться. Однак робота з запахами не так проста, як здається на перший погляд.
Ми робимо мило своїми руками зазвичай для того, щоб отримати продукт саме з тими якостями і з тим ароматом, якого так хочеться. Однак робота з запахами не так проста, як здається на перший погляд.
Ми робимо мило своїми руками зазвичай для того, щоб отримати продукт саме з тими якостями і з тим ароматом, якого так хочеться. Однак робота з запахами не так проста, як здається на перший погляд. Наприклад, якщо варити мило з основи, то можна отримати приємний і дуже сильний аромат, однак запах на руках залишатися не буде. Крім того варто враховувати особливості обраного типу ароматизатора. Ефірні олії швидше випаровуються, до того ж їх не можна додавати занадто багато щоб не проявилася алергічна реакція. Синтетичні аромати в багатьох рецептах пропонують додавати по 3-4 краплі на 100 г основи, але цього також мало для того, щоб добитися стійкого запаху. Ми рекомендуємо в залежності від аромату додавати від 10 до 20 крапель. Найбільш ароматне мило можна отримати, зваривши його з нуля. Запах такого мила буде не тільки витати в повітрі, а й залишатися на шкірі. Також в рецепт можна ввести фіксатор аромату, який збереже його на більш довгий термін.
Далі виймайте мило з форми, нарізуйте на шматки і відправляйте визрівати в коробку на 3-4 тижні.
Завдяки фіксатору запахів ви отримаєте ароматне мило, зроблене в домашніх умовах. Такий запах буде триматися досить довго і радувати вас. При зберіганні звареного мила можете скористатися таким прийомом - в коробку, в якій зберігаєте мило, покладіть ватний тампон, просочений ефірною олією, так мило довше збереже свій аромат.
Відміряйте всі інгредієнти і розкладіть в ємності.
Всі олії змішайте в окремому посуді, поставте їх на водяну баню і розтопіть олії до отримання однорідної маси.
Тим часом в уже охолоджену воду введіть відведену кількість лугу.
Розчин буде швидко нагріватися і виділятися пари, тому змішування проводьте в захисному одязі і респіраторі.
Розмішуйте луг до повного розчинення кристалів.
Остудіть олії і лужний розчин до єдиної температури. Оптимально - 55-60 градусів Цельсія.
У олії введіть луг, акуратно розмішайте ложкою, потім приступайте до змішування блендером.
Доведіть мильну масу до легкого сліду.
Тепер введіть барвник, додавайте його потроху і перемішуйте, поки не отримаєте потрібний колір.
Якщо ви використовуєте запашку, яку ще не тестували в милі з нуля, перевірте її дію. В ложку мила додайте краплю запашки і якщо мило не згорнулося - додавайте весь обсяг в мило, перемішуйте, додавайте фіксатор аромату і виливайте в форму.
Будьте готові до того, що мило може почати швидко загусати.
Оформіть верх мила в формі і залиште його застигати на 1 добу.