Ароматне апельсинове мило з нуля

08.08.2019
Ароматне апельсинове мило з нуля

Ароматне апельсинове мило з нуля

Ми робимо мило своїми руками зазвичай для того, щоб отримати продукт саме з тими якостями і з тим ароматом, якого так хочеться. Однак робота з запахами не так проста, як здається на перший погляд.

Ми робимо мило своїми руками зазвичай для того, щоб отримати продукт саме з тими якостями і з тим ароматом, якого так хочеться. Однак робота з запахами не так проста, як здається на перший погляд. Наприклад, якщо варити мило з основи, то можна отримати приємний і дуже сильний аромат, однак запах на руках залишатися не буде. Крім того варто враховувати особливості обраного типу ароматизатора. Ефірні олії швидше випаровуються, до того ж їх не можна додавати занадто багато щоб не проявилася алергічна реакція. Синтетичні аромати в багатьох рецептах пропонують додавати по 3-4 краплі на 100 г основи, але цього також мало для того, щоб добитися стійкого запаху. Ми рекомендуємо в залежності від аромату додавати від 10 до 20 крапель. Найбільш ароматне мило можна отримати, зваривши його з нуля. Запах такого мила буде не тільки витати в повітрі, а й залишатися на шкірі. Також в рецепт можна ввести фіксатор аромату, який збереже його на більш довгий термін. 

Далі виймайте мило з форми, нарізуйте на шматки і відправляйте визрівати в коробку на 3-4 тижні. 

Завдяки фіксатору запахів ви отримаєте ароматне мило, зроблене в домашніх умовах. Такий запах буде триматися досить довго і радувати вас. При зберіганні звареного мила можете скористатися таким прийомом - в коробку, в якій зберігаєте мило, покладіть ватний тампон, просочений ефірною олією, так мило довше збереже свій аромат.

 

Що потрібно для приготування:

  • 150г - олія ши рафінована 
  • 150 г- пальмоядрова олія
  • 150 г- пальмова рафінована олія 
  • 100 г- мигдальна олія
  • 100 г- рицинова олія
  • 50г – олія какао рафінована 
  • 210 г- вода дистильована 
  • 92,56 г- луг натрієвий
  • Жовтий пігмент рідкий 
  • 10г - Запашка апельсин 
  • 1гр – фіксатор аромату
Ароматне апельсинове мило з нуля

Процес приготування:

  • 1.

    Відміряйте всі інгредієнти і розкладіть в ємності. 

  • 2.

    Всі олії змішайте в окремому посуді, поставте їх на водяну баню і розтопіть олії до отримання однорідної маси. 

  • 3.

    Тим часом в уже охолоджену воду введіть відведену кількість лугу. 

  • 4.

    Розчин буде швидко нагріватися і виділятися пари, тому змішування проводьте в захисному одязі і респіраторі. 

  • 5.

    Розмішуйте луг до повного розчинення кристалів. 

  • 6.

    Остудіть олії і лужний розчин до єдиної температури. Оптимально - 55-60 градусів Цельсія. 

  • 7.

    У олії введіть луг, акуратно розмішайте ложкою, потім приступайте до змішування блендером. 

  • 8.

    Доведіть мильну масу до легкого сліду. 

  • 9.

    Тепер введіть барвник, додавайте його потроху і перемішуйте, поки не отримаєте потрібний колір. 

  • 10.

    Якщо ви використовуєте запашку, яку ще не тестували в милі з нуля, перевірте її дію. В ложку мила додайте краплю запашки і якщо мило не згорнулося - додавайте весь обсяг в мило, перемішуйте, додавайте фіксатор аромату і виливайте в форму. 

  • 11.

    Будьте готові до того, що мило може почати швидко загусати. 

  • 12.

    Оформіть верх мила в формі і залиште його застигати на 1 добу.