Категорії товарів
Марсельське мило з нуля холодним способом
Рейтинг:
Поділитися:

Марсельське мило з нуля холодним способом

Існує кілька класичних рецептів мила і одним з них є марсельське мило. Як зрозуміло з назви, це мило французького походження і його особливість в тому, що воно складається на 72% з оливкової олії. Від кастильского його відрізняє можливість використання в рецепті оливкового олії другого і третього віджиму, проте виключно марсельського походження. В середньому рецепт марсельського мила може включати до 6 інгредієнтів, в ньому бажано не використовувати барвники, а залишати милу його натуральний колір. Допускається використання ароматизаторів.  

Існує кілька класичних рецептів мила і одним з них є марсельське мило. Як зрозуміло з назви, це мило французького походження і його особливість в тому, що воно складається на 72% з оливкової олії. Від кастильского його відрізняє можливість використання в рецепті оливкового олії другого і третього віджиму, проте виключно марсельського походження. В середньому рецепт марсельського мила може включати до 6 інгредієнтів, в ньому бажано не використовувати барвники, а залишати милу його натуральний колір. Допускається використання ароматизаторів. 

Після діставайте мило з форми, наріжте на однакові шматки і кладіть мило в сухе, провітрюване місце визрівати. 

Визріває таке мило досить довго,  до 3 місяців. 

Марсельське мило було улюбленцем королів, воно ніжно і м'яко очищає шкіру, завдяки оливковій олії  не висушує її, а кокосова олія надає велику твердість і піну. Це мило буде розмокати у ванній, якщо залишати його в мильниці з невеликою кількістю води.

Що потрібно для приготування:

  • Оливкова олія - ​​720г. 
  • Кокосова олія - 280г. 
  • Луг - 130,53г.              
  • Вода - 330 мл 
  • Ефірна олія лаванди - 20 мл. 
Марсельське мило з нуля холодним способом

Процес приготування:

  • 1.

    Відразу підготуйте всі інгредієнти, відміряйте і розкладіть в окремий посуд, підготуйте захисний одяг, рукавички, окуляри. 

  • 2.

    Поставте на водяну баню оливкову і кокосову олію, перемішайте і топіть, поки не отримаєте однорідну масу. 

  • 3.

    Потім відставте олії остигати до 50-60 градусів Цельсія. Саме при цій температурі оптимально змішувати олії з лугом. 

  • 4.

    У попередньо сильно охолоджену воду починайте потроху всипати луг, невеликими партіями. Для додаткового охолодження можете поставити ємність в раковину з холодною водою. Луг виділяє велику кількість тепла і їдкі пари при змішуванні з водою, будьте уважні. 

  • 5.

    Ретельно перемішайте луг щоб розчинилися всі кристали. 

  • 6.

    Остудіть луг до 50-60 градусів. 

  • 7.

    Потім через ситечко вливайте луг в олії. 

  • 8.

    Перемішайте луг з оліями, за допомогою блендера доведіть суміш до сильного сліду. 

  • 9.

    Влийте ефірні олії в мило, знову перемішайте. 

  • 10.

    Вилийте мило в підготовлену заздалегідь форму під нарізку. Залиште застигати мило на 2-3 дня. 

Завантажити PDF Роздрукувати
Складові
На 100 г На 500 г
Інгредієнт
В рецепт
Відсоток
Фасовка
Ціна за 1 шт.
0,5
0,5
1
155.00
0,5
0,5
2
51.00
0,5
0,5
1
97.00

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар