Олія Виноградних кісточок рафінована
Виноградна лоза - це не тільки сировина для смачного вина, а й природне джерело, «еліксир» для краси і здоров'я шкіри.
Олія виноградних кісточок, цінність якої знали в давнину, сьогодні застосовується в медицині, косметології та миловарінні.
- INCI: Vitisi viniferae
- Зовнішній вигляд: рідина світлого кольору, іноді жовтого відтінку, без запаху або з дуже легким, практично невловимим ароматом.
- Співвідношення жирних кислот: лінолева 74%, олеїнова 15%, пальмітинова 6%, стеаринова 3,5%, ліноленова 0,3%, пальмітолеіновая 0,1%
- Число омилення: 178-194
- Йодне число (кількість ненасичених зв'язків олії): 134-144
- Щільність: 0,92
- Розчинність: не розчиняється у воді
- Тип: напіввисихаюча
- Метод отримання: гаряча екстракція
Олію виноградної кісточки використовують в різних сферах від кулінарії до миловаріння. Вона має багатий склад, а головне, корисні, і потрібні в косметичному середовищі, властивості.
Отримують олію шляхом екстракції при високих температурах. Холодне пресування використовується рідко, тому що кількість кінцевого продукту на виході виробництва виходить занадто маленьким.
В олії виноградних кісточок міститься до 1,5% неомильних речовин. Серед них феноли, стероїди. В олії міститься вітамін «молодості» - Е. Приблизно така ж кількість вітаміну Е знаходиться в кунжутній і бавовняній оліях.
Застосування виноградної олії в кулінарії, як мінімум, можна пояснити високою температурою димлення - 216ºС, проти, наприклад, 107ºС у нерафінованої соняшникової олії. Виноградну олію використовують не тільки для салатів, а й для випічки, смаження.
Олія виноградної кісточки ще чудово підходить для створення екстрактів. Їх застосовують, наприклад, в кулінарії (екстракти петрушки, базиліка та ін.). Олія не впливає на смак готового продукту, тому легко «приймає» в себе аромати екстрагованих речовин.
Олія виноградних кісточок в косметології
Легку виноградну олію можна використовувати в догляді всім. І тим у кого жирна шкіра, і тим у кого суха.
Якщо узагальнити, то ця олія має такі властивості:
- антибактеріальну;
- зволожуючу;
- антиоксидантну;
- пом'якшувальну;
- поживну;
- тонізуючу.
Вона вважається прекрасною основою для масажних сумішей. Також її можна використовувати в чистому вигляді, збагативши декількома краплями, індивідуально підібраних ефірних олій.
Значна кількість лінолевої кислоти вплинула на здатність олії впливати на рівень вологи в шкірі і сприяти зволоженню і відновленню шкіри.
Виноградну олію радять застосовувати в догляді за жирною шкірою і схильної до жирності через те, що вона стягує пори. Поліфеноли в складі олії і антиоксиданти добре борються з вугровим висипанням.
Для сухої шкіри олію краще змішати з іншими. Це можуть бути зародки пшениці, жожоба, мигдальна олія.
Крім того, консистенція олії легка. Вона добре і швидко вбирається і не залишає після себе блиску і жирності на шкірі.
Застосування масла виноградних кісточок
У щоденному догляді олія використовується як для обличчя і тіла, так і для нігтів і волосся.
Застосування для тіла
- Ефективна проти розтяжок;
- Тонізує і стимулює шкіру грудей, надаючи пружність і загальний тонус;
- Використовується в догляді за вугруватою шкірою;
- Застосовується в доглядових засобах до і після засмаги.
Застосування для обличчя
- Зволожує і пом'якшує всі типи шкіри;
- Усуває сухість і подразнення;
- Помітно тонізує і освіжає шкіру;
- При регулярному використанні вікова шкіра значно покращує свій зовнішній вигляд, вона стає більш пружною і еластичною;
- Чудова профілактика від перших зморшок;
- Дбайливо очищає в засобах для зняття макіяжу;
- Володіє відбілюючим ефектом і застосовується для догляду за шкірою з пігментними плямами.
Застосування для волосся і нігтів
- Ідеально в догляді за тонким і ослабленим волоссям;
- Добре допомагає впоратися з проблемою посічених кінчиків волосся;
- Можна в чистому вигляді використовувати для масажу шкіри голови або додавати в рецептуру маски для волосся;
- Пом'якшує кутикули і зміцнює нігті.
Олія виноградних кісточок добре підійде для гідрофільних плиток і олій. Ці засоби м'яко знімуть макіяж і очистять шкіру. Також олія буде чудовим компонентом в бальзами для губ.
У миловарінні - це прекрасний зволожуючий пережир. Олія виноградних кісточок добре комбінується з кокосовою олією, оливковою, мигдальною. Норма введення - до 15%. Перевищення норми впливає на твердість кінцевого продукту.
Тренуєтеся робити свірли в милі? Сміливо беріть олію виноградних кісточок. Вона забезпечить довгий і хороший «слід» і дасть час для свірлення.
Відсоток введення: 1-20%
- 1-3% очищаючі гелі, Убтан;
- 5-10% сироватки;
- 5-20% загоюючи засоби, масажна олійна суміш;
- 10-15% засоби для розтирання, гідрофільні олії.
Зберігання: в щільно закритій тарі, при кімнатній температурі або в прохолодному місці, уникати попадання сонячних променів.
- Класифікація Рафінована