Гліцерин Моностеарат 90%
Моностеарат гліцерину (GMS 90)
Країна походження: Малайзія
Область застосування: косметичні вироби, фармацевтика, харчова промисловість, виробництво поліетиленових виробів, поліпропіленових виробів
Гліцерин моностеарат являє собою суміш моноефірів жирних кислот і гліцерину, головним чином стеаринової і пальмітинової кислот. Вміст моногліцеридів 40%. Не є класичним емульгатором. Утворює стабільні емульсії в присутності додаткових поверхнево речовин (аніоноактівних і неіоногенних). За допомогою цього емульгатора можна створювати емульсії масло / вода, вода / масло. Моно- або дигліцериди харчових жирних кислот в силу своєї повної фізіологічної нешкідливості використовують в якості емульгаторів в харчових продуктах, а також в фармацевтичних і косметичних засобах. Емульгатор гліцерин моностеарат добре підходить для створення кремів з приємною легкою текстурою. З його допомогою можна створювати кремову емульсію, яка добре утримує активні речовини і вітаміни. Моностеарат гліцерину - це хороший вибір для створення крему-бази, молочка для тіла або обличчя, сироватки.
Органолептичні показники
Зовнішній вигляд порошок
Запах Властивий даному продукту
Колір Від білого до світло-жовтого
Фізико-хімічні показники
Кислотне число, мг КОН / г 1,3
Число омилення 160,8
Температура плавлення, ° С 59
Вільний гліцерин,% 3,9
Вміст моногріцеридів,% 90,2
Йодне число, мг I2 / 100г, не більше 0,6
Зберігання: Зберігати в упаковці в сухих, чистих приміщеннях, які захищають його від дії прямих сонячних променів і атмосферних опадів, на відстані не менше 1 м від закритих джерел тепла при температурі від 0 ° С до 35 ° С.
Синоніми: Glycerol monostearate; Glyceryl monostearate; Glycerin monostearate; Stearic monoglyceride; Monostearin; GMS
Сам по себе глицерин моностеарат создает довольно легкую, жидкую эмульсию типа молочка, хорошо сочетать его с загустителем типа камеди или гелеобразователя для более густой текстуры.