У світі миловаріння і домашньої косметики масло какао одне з найулюбленіших і популярних. Маслом какао лікують застуду і кашель, з ним роблять шоколад і цукерки, бальзами для губ. Какао-масло отримують з тертого какао методом пресування і подальшої обробки.
Какао-масло буває
- Натуральним, нерафінованим, I віджиму (максимум корисних речовин, насичений колір і сильний запах);
- Рафінованим, дезодорованим (додатково очищене, майже без запаху, світле, довше зберігається).
Нерафіноване масл опідійде для косметичних цілей і кулінарії.
Рафіноване масло какао краще використовувати:
- Вагітним жінкам і годуючим матерям;
- Маленьким дітям (до 3-х років);
- Для чутливої шкіри;
- Коли присутність запаху небажана.
Масло какао регенерує шкіру, пом'якшує її і зволожує, збільшує еластичність. Воно загоює ранки, допомагає при екземі, розгладжує мімічні зморшки, зміцнює волосся і омолоджує.
Для обличчя:
- Догляд за старіючою шкірою;
- Від темних кіл;
- Від дрібних зморшок.
Для тіла:
- Від розтяжок;
- Для пружності;
- Догляд за стопами;
- Лімфодренажний масаж.
Для волосся:
- Від посічених кінчиків;
- Для зміцнення.
Для губ:
- Від сухих, обвітрених, потрісканих губ.
З маслом какао добре робити «зимову» косметику, лінійку «anti-age» і засоби по догляду за волоссям. Масло какао до душі багатьом миловарам. Воно надає дивовижний аромат натуральному милу і впливає на властивості. Мило з какао тверде, а пінка ніжна, кремова.
Особливості: потрібно дотримуватися відсоток введення. Досить 10-15%. Якщо збільшити, то мило з нуля буде кришитися. Протипоказання: індивідуальна непереносимість. Попередній тест робити обов'язково!