Категорії товарів
Рецепт соляного мила з нуля холодним способом - лаванда-бергамот
Рейтинг:
Поділитися:

Рецепт соляного мила з нуля холодним способом - лаванда-бергамот

Ви вже напевно читали нашу попередню статтю про соляне мило з нуля і про те, які у нього чудові властивості. Нагадаємо, що його варто використовувати саме для жирної, проблемної або комбінованої шкіри, так як воно сильно сушить шкіру. Це мило добре відпирає одяг і ще у нього сила-силенна переваг, про які ми написали тут: «Все про соляному милі з нуля».

Ви вже напевно читали нашу попередню статтю про соляне мило з нуля і про те, які у нього чудові властивості. Нагадаємо, що його варто використовувати саме для жирної, проблемної або комбінованої шкіри, так як воно сильно сушить шкіру. Це мило добре відпирає одяг і ще у нього сила-силенна переваг, про які ми написали тут: «Все про соляному милі з нуля». А ще пам'ятайте - пахнути воно буде чарівно, довго і стійко, тому ми обрали для рецепту таке цікаве поєднання ароматів - лаванда і бергамот.

Приємного вам використання цього мила. Ви можете змінювати вихідну кількість олій і в принципі склад. Пам'ятайте про правила складання рецепта соляного мила. По калькулятору він може бути не збалансований, але мило вийде дуже незвичайним.

 

Що потрібно для приготування:

  • 613г (90%) рафінованої кокосової олії
  • 68г (10%) рафінованої олії ши
  • 102г лугу NaOH
  • 225г води очищеної
  • 340г дрібної морської солі
  • 14г лавандової ефірної олії
  • 7г ефірної олії бергамоту
Рецепт соляного мила з нуля холодним способом - лаванда-бергамот

Процес приготування:

  • 1.

    Підготуйте всі інгредієнти, відміряйте олії, сіль і луг, підготуйте посуд для приготування мила і форми для розливання мильної маси. Далі готуйте мило, дотримуючись техніки безпеки.

  • 2.

    Олію кокоса і ши складіть в окрему ємність, розтопіть на водяній бані до однорідної маси.

  • 3.

    У ємність з льодом поставте стакан, в якому будете розводити луг, налийте в нього охолоджену попередньо воду і потроху додавайте луг, постійно перемішуючи.

  • 4.

    Коли луг повністю розчиниться, поставте рідину остигати.

  • 5.

    Доведіть олії і луг до однакової температури в 50-55градусів і приступайте до змішування.

  • 6.

    В олії влийте луг через ситечко щоб нерозчинені кристали не проникли в масу. Перемішайте лопаткою, а потім блендером доведіть масу до дуже тонкого сліду, ледь помітного.

  • 7.

    Тепер додайте ефірні олії в мильну масу і перемішайте лопаткою, не блендером.

  • 8.

    Далі порціями починайте всипати сіль, перемішайте і знову всипати невелику порцію. Під кінець ваше мило стане досить густим.

  • 9.

    Викладайте мило у форми і поставте в тепле місце для проходження стадії гелю. Мило обов'язково має її пройти, щоб в результаті не кришилося і не розсипалося. Періодично перевіряйте форми, вони повинні бути гарячими.

  • 10.

    Через годину можете дістати мило з форм і скласти визрівати до 4 тижнів. У перші тижні воно буде досить крихким, але потім з часом стане дуже твердим.

Завантажити PDF Роздрукувати
Складові
На 100 г На 500 г
Інгредієнт
В рецепт
Відсоток
Фасовка
Ціна за 1 шт.
0,5
0,5
1
70.00
0,5
0,5
1
34.00
0,5
0,5
1
97.00
0,5
0,5
1
97.00

Коментарі
Наталія
Доброго дня! Вперше варила соляне мило по Вашому рецепту) Вийшло мило білосніжні із неймовірним ароматом але коли я його нарізала почало сильно кришитись(( Після змішування всіх компонентів залила в дерев'яну форму, закутала і накрила дерев'яною кришкою, відправила на доволі теплу батарею 2години. Батч був теплим коли я різала на шматочки і дуже кришився. Підскажіть що я зробила не так? Можливо не пройшла стадія гелю? Якщо це так то який час потрібно тримати на теплому місці? Іще розчин каустичної соди переохолов 48градусів, а масла були 50 можливо це теж стало причиною...
Написати коментар