Якщо ви перший раз вирішили взятися за миловаріння, радимо вам почати з найбільш простого мила щоб набратися досвіду і почати створювати мильні шедеври. Перед початком роботи обов'язково прочитайте нашу статтю з техніки безпеки і перечитуйте її часто, навіть коли станете асом у своїй справі.
Для початку вам необхідно підготувати всі інгредієнти, а також посуд, в якому ви будете готувати ваше мило.
Вибір посуду залежить від методу, за допомогою якого ви будете плавити основу. Якщо ви скористаєтеся мікрохвильовою піччю - виберіть невелику ємність, яка підходить для цих цілей. Якщо ви будете плавити основу на водяній бані - підготуйте каструлю побільше, в яку ви зможете налити достатню кількість води і помістити ємність з основою.
Також вам знадобляться кухонні ваги, ніж, обробна дошка, вилка або ложка для розмішування основи.
Через 1-2 години можете виймати ваше мило з форми. Пакувати мило в плівку краще через добу, щоб воно не покрилося крапельками води. Прикрасьте ваше мило, якщо хочете його подарувати або просто насолодитеся своїм першим творінням. Примітка
Якщо глітер осів на дно форми - основа була дуже гарячою, а значить рідкою, гліттер не осідає в більш в’язкій основі, яка трохи охолола.