Мило з нуля на рисовому відварі
Тільки для цінителів натурального продукту. Представляю вам мило, приготоване з масел і луги, а також на рисовому відварі. Воно без барвників і без складних форм. Просте і природного кольору, ніж та приваблює.
Тільки для цінителів натурального продукту. Представляю вам мило, приготоване з масел і луги, а також на рисовому відварі. Воно без барвників і без складних форм. Просте і природного кольору, ніж та приваблює.
Тільки для цінителів натурального продукту. Представляю вам мило, приготоване з масел і луги, а також на рисовому відварі. Воно без барвників і без складних форм. Просте і природного кольору, ніж та приваблює. Цей рецепт мила, який ми розберемо нижче, чудово підійде для новачків в миловарінні "з нуля". Аромат його невимушений і просто чудовий з нотками ванілі, але не нудотний. І пінка у нього кремова м'яка і досить густа. З таким милом можна бути спокійним в плані алергії і подразнень. Воно натуральне не по словах, а по своєму складу. Масла, що входять до складу - олія кокосова, пальмова, оливкова, відвар рису. Ці масла вступають в реакцію з лугом і через певний час (тижнів зо два і більше) ми отримуємо готовий екологічний продукт.
Приготувавши мило з нуля холодним способом, вам захочеться ще експериментувати. В такому милі ви будете впевнені, так як знаєте його склад від і до. Ви знаєте, що косметика на основі рису прекрасно зволожує шкіру, робить її м'якуватою, допомагає освітлити пігментацію, розгладити зморшки, зняти свербіж і заспокоїти шкіру від подразнень. Вважається, що рис популярна культура в східних країнах. З рису робили пудру в стародавні часи, щоб шкіра була молодою і сяяла красою.
Приготування мила справа трудомістка, але і дуже захоплююче. Важливо дотримуватися правил безпеки, тоді все пройде гладко і красиво.
Упакуйте такі шматочки в шорстку крафтового папір, так як вона найбільше підійде для нашого еко-мила. Одного шматочка мила вам вистачить на довго, особливо якщо будете зберігати в сухому місці. Кремообразная пінка змінного мила виходить з нашого шматочка. Цей продукт створює ефект намасліванія шкіри відразу відчувається поживність процедури. Любіть своє тіло і проявляйте турботу з любов'ю, а воно вам відповість вдячністю. Еко-косметика зараз набирає популярності і мене це радує. Упаковка повинна бути відповідною, з еко матеріалів. З турботою про себе і про нашу землю !!!
Нам знадобляться інгредієнти, які потрібні будуть для процесу приготування мила:
1. Кокосове масло рафінована - 75 грам;
2. масло оливи - 136 грами;
3. пальмоядровое масло - 136 грама;
4. рисовий відвар - 123 грами;
5. каустична сода (луг NaOH) - 48 грам;
6. по 15 крапель аромату "Бурбонская ваніль" і "Сандал";
7. пластикові миски - 2 штуки;
8. ємність для інгредієнтів - 4 штуки;
9. ложка і дерев'яні палички для помішуючи;
10. спирт 70% з розпилювачем;
11. силіконова форма в формі кола, овалу, квадрата - 4-5 штук;
12. ваги кухонні;
13. блендер занурює;
14. термометр;
15. сито маленьке;
16. захисні інструменти - рукавички, окуляри, фартух, респіратор або маска;
17. дошка для дозрівання мила.
• В першу чергу подбаємо про техніку безпеки одягнувши захист: респіратор або маску, спеціальні окуляри, рукавички латексні. З каустичною содою будемо гранично обережним, тому що якщо вона потрапить на тіло або меблі, то зіпсує і зашкодить її. Так само її небезпечно вдихати. Тому відкриваємо вікна обов'язково. А при можливості працюємо на свіжому повітрі.
• застелити робочу зону газетами або пергаментом. Важливо бути точним і педантичним на кожному кроці.
• Візьмемо підготовлений і охолоджений відвар рису, а в нього по маленькими порціями насипаємо NaOH. Колір відвару може зміниться.
• Чекаємо, коли температура досягне 36-46 градусів.
• Пізніше візьмемо зважені масла. Масло кокоса і пальмоядровое розтопити в мікрохвильовій печі.
• Всі масла з'єднаємо і перемішаємо в одному посуді. Дочекаємося температури 36-40 градусів.
• Для того, щоб з'єднати луг і масла, вони повинні бути приблизно однієї температури в різниці не більше 10 градусів.
• Важливо! Через ситечко виливаємо каустичну соду в посуд з маслами.
• Беремо блендер і збиваємо до стану збитих вершків. Цей етап називається отримання сліду.
• Додаємо наші аромати і ретельно перемішати, але вже ложкою.
• Наші силіконові форми опрацюємо спиртом.
• Ложкою викладаємо масу у формочки.
• Поверхня розрівняти ложкою або ножем.
• Беремо кожну форму і протряхіваем її постукуючи. Так вийде зайве повітря, щоб уникнути пустот в милі.
• Бажано накрити майбутнє мило харчовою плівкою, а потім рушником.
• Залишимо в теплі, на батареї або біля духовки, наприклад.
• Через добу (не раніше) дістаємо мило з форм і дамо йому просохнути.
• Викладаємо на дошку для того, щоб просохла. Обрізаємо краю, щоб згладити їх.
• Рекомендую кожне мило зважити. Вийде за вагою 90-110 грамів.
• Якщо у вас є фірмовий або декоративний штамп, тоді зараз час проштампувати.
• Відправляємо мило на дозрівання тижні на три в темне і сухе місце. Так пройдуть всі необхідні реакції і мило буде готове до використання.
• Коли мило дозріє, його можна упакувати в коробку або папір.