
Мило з основи з корицею
Пряний східний аромат легко запам'ятати в милі. Сьогодні пропонуємо рецепт мила з основи з ароматом кориці і меленою кавою. Ідеальне поєднання.

Пряний східний аромат легко запам'ятати в милі. Сьогодні пропонуємо рецепт мила з основи з ароматом кориці і меленою кавою. Ідеальне поєднання.
Пряний східний аромат легко запам'ятати в милі. Сьогодні пропонуємо рецепт мила з основи з ароматом кориці і меленою кавою. Ідеальне поєднання.
Для такого мила підійдуть будь-які геометричні форми. Додатково його можна декорувати порошком кориці, бадьяном і справжніми паличками кориці. Якщо форма рельєфна, можна покрити мило перламутровим пігментом.
Розтопити мильну основу. Для цього використовуйте термостійкий посуд. Якщо є мікрохвильова піч, можна в ній, це займе буквально хвилину. Якщо немає, зробіть водяну баню. Тоді на розтоплення піде трохи більше часу, зазвичай до 5-10 хвилин.
Додайте в мильну основу коричневий барвник, декілька крапель. Якщо хочете великої інтенсивності колір - капайте ще і розмішуйте, поки колір вам не сподобається. Але не захоплюйтеся, норма введення на 100 грам основи зазвичай не перевищує 5-8 крапель.
Якщо є бажання зробити не просто мило, а ще додати йому ефект скрабу, то на цьому етапі додайте в масу перемелену кави. Намагайтеся, щоб помол був дуже ретельний і невеликий, якщо готуєте скраб самостійно. Інакше великі частинки можуть неприємно дряпати шкіру. Коли скраб невеликий, відчуття набагато приємніше.
Додайте обраний аромат коли мильна маса трохи охолоне. Якщо температура занадто висока - краще почекайте. В іншому випадку аромат випарується і мило буде пахнути дуже слабо.
Перемішайте ретельно мильну суміш і збризніть формочку спиртом перед заливкою.
Вилийте отриману масу у форму, приберіть спиртом бульбашки якщо вони є і залиште форму до повного застигання.