Категорії товарів
Лавандове мило з нуля холодним способом - майстер-клас
Рейтинг:
Поділитися:

Лавандове мило з нуля холодним способом - майстер-клас

Аромат лаванди люблять багато і багато хто вважає його вишуканим і шляхетним. Він дарує розслаблення і відчуття спокою, ну а натуральне мило з нуля з запахом лаванди створить неперевершену атмосферу у ванній кімнаті.   

Аромат лаванди люблять багато і багато хто вважає його вишуканим і шляхетним. Він дарує розслаблення і відчуття спокою, ну а натуральне мило з нуля з запахом лаванди створить неперевершену атмосферу у ванній кімнаті. 

Ми приготуємо лавандова мило з нуля холодним способом по одному з найбільш оптимальних рецептів, особливо хороших для початківців миловарів. 

Отже, підготуйте для початку своє робоче місце, захисний одяг, зберіть всі необхідні інгредієнти. 

Таке лавандове мило з нуля холодним способом відмінно піниться, не пересушує шкіру, добре змиває забруднення, володіє тонким ароматом лаванди.

 

Що потрібно для приготування:

  • 118,2 г - Пальмова олія 35% 
  • 106,7 г - Оливкова олія 31% 
  • 88,9 г – Кокосова олія 26% 
  • 26,7 г – Рицинова олія 8% 
  • 112 г - Вода 
  • 3 г - Луг 
  • барвник фіолетовий 
  • ароматизатор лаванда 
  • сухоцвіт лаванди  
Лавандове мило з нуля холодним способом - майстер-клас

Процес приготування:

  • 1.

    Охолодіть воду, відміряйте інгредієнти. Олії можете відразу відміряти в окрему ємність, в якій будете їх топити.   

  • 2.

    Олії поставте на водяну баню, розтопіть їх, довівши до однорідного стану. 

  • 3.

    Поставте остигати, їх температура повинна становити 50-55 градусів Ц.   

  • 4.

    Поставте ємність з вдміряною охолодженою водою на «холодну баню» в миску або раковину. 

  • 5.

    Починайте вводити луг поступово, постійно перемішуючи до повного розчинення кристалів. 

  • 6.

    Поставте остигати луг до 50-55 градусів Ц. 

  • 7.

    Після того, як олії досягли однієї температури з лужним розчином, влийте луг в олії і починайте обережно перемішувати. 

  • 8.

    Далі за допомогою блендера доведіть масу до легкого сліду. 

  • 9.

    У мильну масу додайте барвник і ретельно перемішайте щоб отримати однорідний колір. Барвник вмішуйте поступово, важливо отримати саме той колір, який вам необхідний. 

  • 10.

    В останню чергу додайте ароматизатор , який , до речі, в цьому випадку можна замінити ефірною олією лаванди. 

  • 11.

    Запашки нерідко дуже прискорюють слід, і, як сталося в цьому випадку, мило практично затверділо за 2-5 секунд. Тому запашку краще перевірити на невеликій кількості мильної маси щоб зрозуміти, з чим маєте справу. 

  • 12.

    Перекладіть мильну масу в форму і добре постукайте формою об стіл, щоб прибрати можливі порожнини в милі. Залиште мило застигати в прохолодному місці на добу.  

  • 13.

    Далі дістаньте мило з форми і наріжте його на шматки. 

  • 14.

    Залиште його визрівати в провітрюваному приміщенні на 3-4 тижні.   

Завантажити PDF Роздрукувати
Складові
На 100 г На 500 г
Інгредієнт
В рецепт
Відсоток
Фасовка
Ціна за 1 шт.
0,5
0,5
1
54.00
0,5
0,5
1
50.00
0,5
0,5
1
70.00
0,5
0,5
1
34.00
0,5
0,5
1
17.00
0,5
0,5
1
46.41
0,5
0,5
1
11.00

Коментарі
Василина
Щелочь 3 г чи може 30???
Написати коментар