Авторське мило ручної роботи «Полуничний десерт»
Аромат літа витає всюди, а літо пахне квітами, ягодами, варенням, випічкою і теплом. Різноманітність ягід зараз гарний і кожен вибирає свою улюблену, запасаючись вітамінами.
Аромат літа витає всюди, а літо пахне квітами, ягодами, варенням, випічкою і теплом. Різноманітність ягід зараз гарний і кожен вибирає свою улюблену, запасаючись вітамінами.
Авторське мило ручної роботи «Полуничний десерт»;
Аромат літа витає всюди, а літо пахне квітами, ягодами, варенням, випічкою і теплом. Різноманітність ягід зараз гарний і кожен вибирає свою улюблену, запасаючись вітамінами. Полуничка - одна з улюблениць в ягідної країні. Полуничний сезон повним ходом. Полуничні напої, полуничне варення, полуничне морозиво, полуничні десерти. Ця ягода соковита, яскрава, ароматна і дуже популярна у багатьох ласунів. Красива у всіх видах. Одна з перших ягід початку літнього сезону.
А як же без полуничного десерту для тіла. Адже його потрібно балувати не тільки всередині, а й зовні. Тоді створимо ми красиве мило з основи. Шматочки будуть яскравими і смачно ароматними, що викликають апетит. Ніби застигле желе і в кожному шматочку індивідуальний візерунок, що робить його особливо красивим, особливим.
За основу візьмемо прозору базу англійської виробника. Це якість перевірена часом і практикою. Вона прекрасна в роботі, як в процесі, так і в результаті готового продукту. Ім'я цієї основи Crystal SLES & FREE. Рекомендую її всім початківцям миловарів, щоб про миловарінні залишилося тільки хороше враження, а творити хотілося б ще і ще. Дана основа прекрасно вбирає колір і аромат, зберігаючи його на довгий час. Але все ж рекомендую довго не зберігати таке мило, а використовувати його протягом півроку. Не містить Лаурилсульфат натрію, який часто міститься в магазинному милі і сушить шкіру. Основа виготовлена з рослинної сировини і має прекрасне піноутворення. Завдяки тому, що вона має великий відсоток гліцерину, добре зволожує, а на шкірі залишає приємну гладкість.
Пам'ятаємо, що ручки мити потрібно регулярно. Красивим і ароматним милом це робити набагато приємніше. Зроблений продукт своїми руками завжди цінуватися вище і гідно. Такі мильні брусочки будуть родзинкою у вашій ванній кімнаті. Особливо якщо його викласти на білу або дерев'яну мильницю, тоді ще і прекрасний декор в інтер'єрі ванної кімнати. Думаю, кожен гість оцінить таку красу і захоче мати собі. Якщо ми робимо мило під нарізку, то у нас завжди буде не один шматочок, а кілька в запасі. Значить можемо їх запакувати і при нагоді вручати знайомим, рідним і друзям. Здається, що дрібниця, але як же приємно отримувати такі милі сюрпризи. Або, як варіант можна доповнити подарунок, дотримуючись однієї тематику. Наприклад, набір для ванної: мило, скраб, рушник.
Даруйте подарунки і даруєте любов !!!
Підготуємо робоче місце, виставивши тільки потрібні інгредієнти і інструменти.
Одягаємо рукавички і бажано фартух.
Беремо основу для мила і нарізаємо кубиками, щоб швидше і рівномірніше її розплавити.
Розплавимо основу в мікрохвильовій печі (не доводячи до кипіння, температура 60 градусів) і розділимо на дві частини в різні ємності.
В одну частину основи додамо діоксид титану і аромату 5 крапель.
В іншу частину основи додамо червоного пігменту 5 крапель і аромату 10 крапель.
Все перемішуємо, обробляємо спиртом і червону частину маси виливаємо в форму. Форму попередньо обробляємо спиртом.
Виливши червону частину, поверхню її обробляємо спиртом, щоб прибрати бульбашки.
Червона частина основи почне застигати і візьметься щільною скоринкою, а біла в цей час охолоне до потрібної температури (повинна бути тепла, а не гаряча). Починаємо акуратно вводити білу масу, розриваючи корочку.
Дерев'яною паличкою робимо свірли. У розрізі виходять гарні завітушечкі.
Обробляємо спиртом поверхню основи і прикрашаємо мильною або кокосовою стружкою.
Ми залишаємо остигати на 2-3 години в сухому місці. Якщо хочете прискорити процес, тоді можна на годину поставити в холодильник.
Витягуємо мило з форми на дошку. Акуратно розрізаємо на рівні частини шириною 1-1,5 сантиметра. Виходить шматочок мила вагою 100-110 грам.
Залишаємо мило в сухому і темному місці на день, щоб дати йому просохнути.
На даному етапі можна проштампувати шматочки своїм особистим або декоративним штампом. А також обрізати краю ножем або Кромкорез.
Кожен шматочок спакуємо в прозорі пакетики або шпонові коробочки, декоруючи рафією, шнурочками, стрічками, гудзиками, намистинами, сухоцвітом.