Какао терте натуральне
Натуральне терте какао - брусочки подрібнених бобів какао, темно-коричневого кольору, з яскраво вираженим ароматом шоколаду. З какао бобів роблять відомі всім порошок какао і нерафінована тверде масло какао.
Терте какао легко відламується, подрібнюється і розплавляється. Містить не менше 48% какао-масла.
Країна походження сировини: Сінгапур
Країна виробник: Кот-д’Ивуар
Зміст жирних кислот: олеїнова 39-43%, стеаринова 31-34%, пальмітинова 23-25%, лінолева 2%.
Неомиляєма фракція: 0,25 - 1,2%, містить: теобромін; β-ситостерин (0,1%); вітамін Е (16 мг / 100г); деяка кількість ефірної олії.
Йодне число - кількість всіх ненасичених зв'язків масла: 34-38.
Температура плавлення: 40-42 ° С.
У складі тертого какао близько 300 різних компонентів. Одні з найважливіших: аргінін, допамін, гістамін, магній, поліфенол, серотонін, триптофан і фенілетиламін. Останні три мають антидепресивну дію.
Великий вміст олеїнової кислоти в складі забезпечує стабільність і нечутливість до окислення. Олеїнова кислота також відповідає за відновлення еластичності нашої шкіри.
Невисихаюче масло, вбирається глибоко, досить повільно.
Застосування в косметиці
Терте какао знаходить прекрасне застосування в косметології та миловарінні, адже з нього можна робити не тільки шоколад і цукерки.
Найбільш відоме його використання в антицелюлітних обгортання, шоколадних масках для особи і скрабах для тіла.
Шоколадні обгортання підсилюють в шкірі циркуляцію крові на мікро рівні, виводять токсини, тонізують і зміцнюють організм. Регулярне вплив тертого какао в таких обгортаннях підштовхує створення колагену і еластину. За рахунок чого, шкірі повертається втрачена пружність і еластичність. Саме тому терте какао так високо цінується в антицелюлітних програмах.
Виключне значення має і сам аромат тертого какао. Запах шоколаду у багатьох асоціюється із задоволенням і насолодою. А сьогодні порадувати себе різними процедурами в домашніх умовах ще простіше. Терте какао або масло какао купити в Києві завжди можна в нашому магазині. Спробуйте його всього один раз, і запевняємо, ви не зможете зупинитися.
Інші застосування тертого какао
Какао - відмінний антиоксидант, тому особливо рекомендується для використання в засобах групи «anti-age», де потрібно зміцнення шкіри, відновлення епідермісу, підвищення еластичності.
Краще какао купити зараз і відразу приготувати, наприклад, шоколадну маску для обличчя. Уже перше застосування дає відчути, а головне, побачити якісний результат.
Крім цього зверніть увагу:
- Терте какао підійде для всіх типів волосся. Волосяні цибулини з його допомогою отримують потрібне харчування, поліпшується структура волосся, на зовнішній вигляд волосся стає більш слухняним і блискучим.
- Зазвичай терте какао не використовують в масажних сумішах, але якщо дуже хочеться «носити» смачний аромат на собі, спробуйте зробити гидрофильную плитку, додавши терте какао і какао-масло до складу.
- Саме масло какао може забивати пори при регулярному використанні. Тому від тривалого щоденного застосування, тертого какао, слід утриматися.
- Прекрасний засіб для пом'якшення шкіри, відновлення еластичності, усунення лущення, в тому числі, на п'ятах і ліктях.
- Терте какао допоможе позбутися від дрібних шрамів, рубців і розтяжок.
- Регенеруючі властивості тертого какао допоможуть усунути пігментні плями, вугрі, дерматити.
У миловарінні досить використовувати до 10% тертого какао, щоб отримати гарний шоколадний колір і смачний аромат мила. У гарячому способі топиться з пережіром, в холодному - разом з усіма маслами.
Ми вже згадували, що з тертим какао можна приготувати гідрофільну плитку, яка зробить шкіру ніжною і оксамитовою. А ще терте какао прекрасно підходить для виготовлення бальзамів для губ. Особливо актуально в холодну пору, коли губи потребують захисту від холоду і вітру.
І звичайно, особливу увагу, терте какао заслуговує, тому що служить природним компонентом в харчовій промисловості для виготовлення різного роду шоколадних виробів. Натуральні цукерки ручної роботи, шоколадні плитки та батончики, гарячий шоколад - все це ви можете зробити самі!
Умови зберігання: У темному і сухому прохолодному місці. Рекомендовано використовувати герметичну тару.
А ви знали, що кожен сорт бобів какао відрізняється своїм ароматом і смаком? Виявляється, що аромат пов'язаний з величезною кількістю чинників, від генотипу дерева, особливостей кліматичних умов і грунту, до відмінностей в навколишньому середовищу під час ферментації і сушки. Один сорт какао відкриває свій аромат ще під час дозрівання, а інші, вже після нагрівання і обсмажування.
Обов'язково спробуйте збите масло з тертим какао і какао-маслом в складі! До приголомшливому ефекту яке відчує ваше тіло, буде дуже приємним доповненням те, що какао масло збирає відгуки вищого порядку вже не перший рік на нашому сайті. Ми Рекомендуємо якісне какао купити в Києві в магазині Aromasoap і поділитися своїми враженнями з нами відразу після використання.
- Класифікація Нерафінована