Анісилацетат
Анісилацетат (ацетат 4-метоксибензилового спирту) – поєднання класу складних ефірів.Анісилацетат виступає у парфумерії як середня нота, що є важливим компонентом у парфумерній композиції.
Анісилацетат є прозорою або світло-жовтою рідиною, розчинним в етанолі; нерозчинний у воді, пропіленгліколі та гліцерині.
Вміст основної речовини: 99,6%. Кислотність: 0,10 мг КОН/г.
Аромат анісилацетату: квітковий, бальзамічний, солодкуватий, пудровий, ванільний, фруктовий.
Анісилацетат у природі міститься у деяких ягодах. Його отримують штучно в реакції етерифікації анісового спирту та оцтової кислоти, використовують у косметиці як компоненти парфумерних композицій.
Характеристика анісилацетату:
- спрямованість: фруктово-пудровий;
- сила: середня;
- стійкість: середня.
Рекомендоване дозування: 0,5-5% у парфумерних композиціях, запашках та харчових ароматичних есенціях.
Джерело: Вікіпедія, Інтернет.
- Напрямок аромату Напої, Квітковий, Фрукти, овочі та ягоди