Квіткове мило під нарізку «Волошкове поле»

20.10.2020
Квіткове мило під нарізку «Волошкове поле»

Квіткове мило під нарізку «Волошкове поле»

Літо в самому розпалі і цвітіння різноманітних польових квітів радує око. Волошка - один з улюблених ніжних квітів, який ми зустрічаємо у віночках, в вишиванках, розпису.

Літо в самому розпалі і цвітіння різноманітних польових квітів радує око. Волошка - один з улюблених ніжних квітів, який ми зустрічаємо у віночках, в вишиванках, розпису.

Як же влітку приємно гуляти поряд з пшеничним полем і вздовж нього знаходити прекрасні сині волошки. А коли зустрінеш цілий килим квітів, то видовище просто заворожує і хочеться схопити в оберемок, танцюючи танці душі. Це навіть квітка з дитинства, так як гуляючи в бабусиному селі, вони не раз привертали мою увагу. Як віночок на пару з маками обрамляють волошки поля.

Цього літа вони мені не раз зустрілися і кожен раз манили своєю синявою. Натхнення прийшло, коли діти зібрали для мене цілий букет цих польових квітів. Тоді мені спало на думку: "А мила на дану тематику у мене не було". Прокинулося бажання таке милко створити з синіми візерунками і прикрашене пелюстками сушених квітів.

За основу ми беремо гліцеринову базу англійського виробника Crystal ST. З нею працювати одне задоволення. Чудово вбирає кольору, екстракти і передає аромат. Пінка ніжна, але не обілная.

У складі нашого мила так само будуть гранули жожоба. Для м'якого скрабіруещего ефекту додамо їх в наш продукт. Гранули жожоба - це натуральний продукт використовується в косметиці. Завдяки йому шкіра очищається делікатно і без травм. В результаті ви отримаєте мягенкую, оксамитову, отшелушеннимі шкіру. Ці сині гранули додадуть в мило ще більше синяви і загадки.

Наступний компонент, який буде в нашому милі - це екстракт липи. Трохи і про нього розповім. Його додають в косметичні засоби як омолоджуючий елемент. Екстракт липи прекрасне бактерицидне, протизапальна, що підвищує захисні властивості шкіри засіб. Його часто використовують в тоніках, лосьйонах, пінках, кремах і звичайно милі. Особливо ці речовини підійдуть для чутливої ​​шкіри, так як липовий екстракт добре усуває почервоніння і роздратування, заспокоюючи шкіру.

Аромат "Шовк і орхідея" просто незвичайно ніжний і привабливий. Він гармонує з нашим квітковим милом і прекрасно підходить.

А поки є натхнення, бажання і любов, потрібно ставати за справу, не відкладаючи. Матеріали все є, тоді приступимо до приготування.

Що потрібно для приготування:

  • англійська основа для мила прозора Crystal ST - 500 грам;
  • діоксид титану - 1/4; чайної ложки;
  • аромат "Шовк і орхідея" - 2 краплі;
  • пігмент синій - 5 крапель;
  • екстракт липи - 8 крапель;
  • гранули жожоба -1/4; чайної ложки;
  • сухі квіти волошки та календули - 1 грам;
  • спирт в пляшечці з розпилювачем;
  • ємність для плавлення основи - 2 штуки;
  • дерев'яні палички для розмішування;
  • силіконова форма Куб на 500 грам маси;
  • дошка і ніж;
  • стусло для нарізки;
  • пакети, шнурочки, коробочки і всілякий декор для упаковки мила.
Квіткове мило під нарізку «Волошкове поле»

Процес приготування:

  • 1.

    Основу для мила порізати кубиками і розплавити на водяній бані або в мікрохвильовій печі.

  • 2.

    Обробити від бульбашок спиртом за допомогою розпилювача.

  • 3.

    Розділити масу на дві частини в різні ємності.

  • 4.

    В одну частину додати: 5 крапель синього пігменту, 10 крапель аромату, екстракт липи 4 краплі.

  • 5.

    Вилити більшу частину в форму і почекати коли візьметься скоринкою.

  • 6.

    До другої частини додати: діоксид титану 1/4 чайної ложки, 10 крапель аромату, гранули жожоба 0,5 чайної ложки, екстракт липи 4 краплі.

  • 7.

    Постійно помішувати, чекаючи приємної теплої температури.

  • 8.

    Тонкою цівкою вливати по трохи в синю масу чергуючи з синьою. Так утворюються красиві розводи (свірли).

  • 9.

    Обробити спиртом і прикрасити сухими квітами. Залишити остигати на 2-3 години в сухому і прохолодному місці.

  • 10.

    Остигле мило акуратно витягнути з форми і розрізати на рівні частини ножем. Щоб шматочки були рівніші, беремо стусло на якому є відмітки і все порції будуть однакові. Порції виходять приблизно 100-110 грам.

  • 11.

    Розкласти на дошку, щоб просохла і можна проштампувати штампом.

  • 12.

    Упакувати кожен шматочок в пакетик, прикрасивши на свій смак. Для цього можна використовувати наклейки, бирки іменні або просто декоративні. Тоді ваші роботи запам'ятаються, а клієнт повернеться ще не один раз.