Шоколадне мило з нуля холодним способом

29.07.2019
Шоколадне мило з нуля холодним способом

Шоколадне мило з нуля холодним способом

Приготувати мило з нуля не так складно, як може здатися, головне - завжди дотримуйтесь техніки безпеки, послідовність дій і вибирайте тільки перевірені рецепти. Багато в чому успіх в приготуванні мила з нуля залежить саме від рецепта. Якщо ви вибрали рецепт з ненадійного джерела, перевірте його додатково на калькуляторі щоб уникнути невдач.

Приготувати мило з нуля не так складно, як може здатися, головне - завжди дотримуйтесь техніки безпеки, послідовність дій і вибирайте тільки перевірені рецепти. Багато в чому успіх в приготуванні мила з нуля залежить саме від рецепта. Якщо ви вибрали рецепт з ненадійного джерела, перевірте його додатково на калькуляторі щоб уникнути невдач.

Це шоколадне мило з нуля вас напевно порадує не тільки дивовижним ароматом, але і приємною ніжною піною і доглядаючими властивостями.

Рецепт шоколадного мила з нуля розрахований на 480г готового мила.

Діставати таке мило з форми краще через добу. Якщо хочете, щоб мило пройшло стадію гелю - укутайте форму, якщо ж ні - поставте на годину в холодильник. Бажано форму відразу накрити плівкою щоб уникнути попадання повітря і надалі появи содового попелу.
 

Що потрібно для приготування:

  • Олія солодкого мигдалю - 150г (46%)
  • Какао Баттер - 100г (31%)
  • Кокосова олія - 75г (23%)
  • Запашка какао - 5 мл.
  • Луг NaOH - 45.04гр
  • Вода - 107,25г
Шоколадне мило з нуля холодним способом

Процес приготування:

  • 1.

    Підготуйте всі інгредієнти для приготування мила, а також все для дотримання техніки безпеки.

  • 2.

    Ізолюйте дітей і тварин, провітріть приміщення, використовуйте рукавички, захисний одяг і респіратор.

  • 3.

    Охолодіть перед приготуванням мила воду в морозилці.

  • 4.

    Всі олії складіть в одну ємність і помістіть на водяну баню або в мікрохвильову піч.

  • 5.

    Розтопить олії до отримання однорідної маси.

  • 6.

    У холодну воду потроху починайте вводити луг, невеликими порціями, постійно перемішуючи. Краще це робити на холодній водяній бані щоб додатково остуджувати розігріту рідину.

  • 7.

    Доведіть олії і луг до однакової температури в 50-55 С◦, різниця може складати 5градусів Цельсія.

  • 8.

    В олії введіть луг, перемішайте масу, потім за допомогою блендера доведіть до легкого сліду.

  • 9.

    Додайте запашку, перемішайте лопаткою або ложкою.

  • 10.

    Для додання шоколадного кольору на моменті розведення олій можете додати терте какао.

  • 11.

    Заливайте мило в форму, прикрашайте верх і готово!