- 1.
Підготуємо робочий стіл, прибравши все зайве і приготувавши чітко тільки потрібні інгредієнти.
- 2.
Стіл застелити пергаментом або газетами, щоб випадкова крапля лугу не зіпсувала вам меблі.
- 3.
Одягнемо всю захист (фартух, окуляри, респіратор, фартух) для безпечного процесу приготування.
- 4.
Заздалегідь остудити воду або взяти з льодом.
- 5.
У холодну воду тонкою цівкою сипем луг, помішуючи. Вона буде нагрівати рідина !!! Важливо луг у воду або відвар, а не навпаки.
- 6.
Залишимо остигати до температури 36-40 градусів. Періодично перевіряючи термометром температуру.
- 7.
Тим часом розтопити тверді масла в мікрохвильовій печі і змішати з рідкими.
- 8.
Міряємо температуру лугу і масел, вона повинна бути приблизно однакова 36-40 градусів.
- 9.
Дочекавшись певної температури масла і луги, можна вливати луг в олії.
- 10.
Далі блендером збиваємо суміш і доводимо до стану сліду (маса буде як густа сметана і краплі залишати слід).
- 11.
Додаємо масло авокадо і вимішуємо ложкою.
- 12.
На цьому етапі додамо отдушку і перемішаємо.
- 13.
Форму вистилає пергаментним папером і опрацюємо спиртом.
- 14.
Масу розділимо на дві частини: більшу і меншу.
- 15.
У більшу частину додамо червоний пігмент і половину чайної ложки маку, добре перемішуючи.
- 16.
У меншу частину додамо зелений пігмент.
- 17.
Акуратно викладаємо зелену масу в форму. Це буде імітація скоринки кавуна.
- 18.
Далі викладемо рожеву масу і зверху сипем маком для прикраси.
- 19.
Виделкою або ложкою робимо візерунки на поверхні мила.
- 20.
Обробляємо поверхню спиртом.
- 21.
Щоб уникнути пустот в милі, потрібно простукати форму, піднімаючи її і опускаючи стукаючи.
- 22.
Накриваємо харчовою плівкою і загортаємо в теплу тканину.
- 23.
Ставимо в тепло (біля батареї або біля духовки).
- 24.
Через годин 14-16 і більше можна дістати з форми. За цей час мило проходить стадію гелю (застигає).
- 25.
Поріжемо на порції за допомогою ножа і стусла.
- 26.
Кожен шматочок зважуємо і викладаємо на дошку.
- 27.
Можна на цьому етапі акуратно проштампувати шматочки. Так воно набуває завершеного вигляду.
- 28.
Залишаємо дозрівати на три тижні в сухому темному місці.