Омолоджуючий ефект молока відомий з давніх часів, адже ще Клеопатра приймала молочні ванни. І вже якщо ми вміємо робити мило з нуля, то неодмінно варто спробувати зробити і мило з молока своїми руками. Мило з молоком краще готувати саме з нуля, так як додавши в мило з основи звичайне молоко ви не отримаєте очікуваного результату, а мило швидко зіпсується.
У приготуванні молочного мила з нуля є свої нюанси. Як ви розумієте, для розчинення лугу ми візьмемо зовсім не воду, але через специфіку реакції лугу і молока варто дотримуватися таких правил.
Перед додаванням лугу молоко потрібно заморозити в формах для льоду.
Поставте ємність, в якій будете змішувати луг з молоком, в лід або дуже холодну воду.
Щоб білок не згорнувся, а мило не набуло неприємний запах, луг потрібно додавати дуже повільно, по пластинках.
Температура розчину не повинна перевищувати 30-35 градусів Цельсія.
Не давайте вже зробленому милу пройти фазу гелю, для цього після розливу відразу ж поставте форми в холодильник.
З тієї ж причини мило краще робити не в формі під нарізку, а в окремих формочках.
Форми перед заливкою можна заздалегідь охолодити.
Через годину ваше мило повністю застигне, можете діставати його з форм і покласти в сухе місце для дозрівання.
Період дозрівання молочного мила - 6 тижнів.
Молочне мило робить шкіру м'якою і ніжною, це дійсно варто відчути. Для більшої користі ви можете спробувати зварити мило на козячому молоці.