Категорії товарів
Медове мило на відварі календули
Рейтинг:
Поділитися:

Медове мило на відварі календули

Такий смачний аромат медового пряника розвіявся по всій кухні, що діти подумали ніби мама смакоти, напекла. Це звичайно солодкість, але не для їжі, а для вашої шкіри. Тому тут потрібна табличка для попередження про те, що продукт не їстівний. Апетит звичайно викликає, не сперечаюся.

Такий смачний аромат медового пряника розвіявся по всій кухні, що діти подумали ніби мама смакоти, напекла. Це звичайно солодкість, але не для їжі, а для вашої шкіри. Тому тут потрібна табличка для попередження про те, що продукт не їстівний. Апетит звичайно викликає, не сперечаюся.

Що ж дає нам цей чудовий аромат в новому сорті мила? Так це натуральне мило, схоже на солодкий щербет. Завдяки відвару календули і меду ми чуємо нотки натурального десерту. Це не все, так як безліч корисних речей ми маємо в кожному шматочку і про них поговоримо докладніше.

Календула мені знайома з дитинства з бабусиної клумби. Збираючи врожай мені пам'ятається ця липкість після збору і аромат. Далі яскраві квіти розкладалися на підносах і висушують природним чином під сонцем. Взимку ми додавали сухі квіти в чай ​​або готували цілющі настоянки. Відвари і настої мають антисептичний, ранозагоювальний ефект. У будинку у мене завжди є ромашка, м'ята і календула. Вони служать народними докторами.

Сьогодні відвар календули я додам до складу рецепта мила з нуля холодним способом. А ще ложечку меду. Смачного, ароматного, свіжого меду. Тільки мед дає такий дивовижний аромат милу, яке пройде всі етапи дозрівання. Його робота & ndash; це розгладити зморшки, живити і пом'якшувати шкіру.

Коли у вас є хороший базовий рецепт мила з нуля, тоді від нього ви можете танцювати, додаючи замість води відвари, соки, трав'яні настойки, а в пережір додавати цілюща олія. Якщо вам хочеться зробити скрабірующій продукт, тоді додавайте кави, перетерту вівсянку, гранули жожоба і так далі.

Що потрібно для приготування:

Для створення мила " Медова календула " холодним способом:

1. Кокосове масло - 150 гр.;

2. олія оливкова (нерафінована) - 270 гр.;

3. пальмоядровое масло - 270 гр.;

4. відвар календули - 248 гр.;

5. мед - 1 столова ложка;

6. каустична сода (луг NaOH) - 96 гр.;

7. аромат - 35 крапель;

8. сушена квіти календули - 2 гр.;

9. пігмент помаранчевий і жовтий - по пару крапель;

10. ємність для інгредієнтів - 4 штуки;

11. ложка і дерев'яні палички для помішуючи;

12. спирт до 70% в ємності з розпилювачем;

13. силіконова форма прямокутна під нарізку на 1 кілограм.

14. ваги електронні, для зважування готових брусків мила;

15. блендер з функцією занурення;

16. сито;

17. захисні інструменти та спецодяг, а саме: маска, фартух, рукавички, одяг прикриває тіло, окуляри для захисту очей;

18. стусло для нарізки мила на порції.

Медове мило на відварі календули

Процес приготування:

  • 1.

    ∙ Перший пункт в нашій роботі - це захистити себе, а саме надіти маску, рукавички, фартух, спецодяг, окуляри. Луг - це їдкий інгредієнт, який при потраплянні на шкіру або слизову, робить опік. Випари її теж дуже небезпечні. Тому строго дотримуємося техніку безпеки для свого здоров'я.

  • 2.

    ∙ Приміщення повинно бути провітрюваним або відкритим. Поверхня, на якій ви плануєте працювати повинна бути застелена папером або плівкою.

  • 3.

    ∙ Приступаємо до справи, коли інгредієнти підготовлені і зважені.

  • 4.

    ∙ Для початку заваримо в термосі одну ложку календули склянкою води і трохи пізніше покладемо ложку меду. Нехай настоїться пару годин і потім потрібно охолодити відвар.

  • 5.

    ∙ У холодний відвар всипаємо луг. Каустична сода (луг) нагріває рідину.

  • 6.

    ∙ Ми залишаємо лужної раствордля охолодження до потрібної температури, періодично помішуючи.

  • 7.

    ∙ Тим часом отмерянниемасла кладемо в одну ємність і гріємо в СВЧ печі до однорідної маси і температури 40 градусів.

  • 8.

    ∙ Лужний розчин і масляна смесьдолжни охолонути до однієї температури і тільки тоді можна їх поєднувати.

  • 9.

    ∙ Беремо сито і вливаємо лужний розчин в олії.

  • 10.

    ∙ занурюється блендером збиваємо нашу суміш до стану сліду. Маса буде ніби густі вершки.

  • 11.

    ∙ На даному етапі додамо пігмент. Можна пофарбувати половину маси, а можна всю повністю.

  • 12.

    ∙ Далі втручаємося отдушку.

  • 13.

    ∙ Беремо велику силіконову форму і ложкою викладаємо масу по черзі, якщо у вас кілька кольорів.

  • 14.

    ∙ Виклавши всю масу в форму до верху, починаємо прикрашати поверхню, так звану шапочку.

  • 15.

    ∙ Для цього беремо сухі квіти календули і посипаємо на свій мистецький погляд. Так само лопаткою або виделкою можна зробити візерунки.

  • 16.

    ∙ Форму помістимо в дерев'яну, щоб краю були більш рівними. Потрібно простукати для того, щоб вийшов зайве повітря з нашої мильної маси.

  • 17.

    ∙ Накриваємо пергаментом верх і поміщаємо форму в тепле місце для проходження стадії гелю на добу. Можна загорнути в теплий рушник або на батарею поставити.

  • 18.

    ∙ Через добу мило стане твердим, і ми можемо витягти його з форми на дошку.

  • 19.

    ∙ Даємо просохнути, щоб було комфортно нарізати, так як воно буде ще сире на дотик.

  • 20.

    ∙ Кромкорез або ножем надаємо краях красивий вид, обрізаючи краї.

  • 21.

    ∙ нарізаючи рівні бруски ножем або за допомогою стусла.

  • 22.

    ∙ Після нарізки зважимо кожен шматочок, щоб розуміти середня вага кожного.

  • 23.

    ∙ Якщо у вас є декоративний або дизайнерський штамп, тоді час його застосувати, проштамповані всі шматочки.

  • 24.

    ∙ На дві-три тижні мило переміщаємо в сухе місце для проходження стадії дозрівання. Воно підсушиться і пройде реакції, щоб в результаті ми отримали продукт якісний і готовий до використання.

  • 25.

    ∙ І останній етап один з найприємніших, це упаковка і декор.Крафтовая упаковка у вигляді коробок, пакетів і натуральних шнурів буде відмінним варіантом для натурального мила.

Завантажити PDF Роздрукувати
Складові
На 100 г На 500 г
Інгредієнт
В рецепт
Відсоток
Фасовка
Ціна за 1 шт.
0,5
0,5
1
145.00
0,5
0,5
1
47.00
0,5
0,5
1
152.00
0,5
0,5
1
135.00
0,5
0,5
0
132.00
0,5
0,5
1
75.00
0,5
0,5
1
254.00
0,5
0,5
1
12.00
0,5
0,5
1
320.00

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар