Медове мило з основи до 8 березня

16.07.2019
Медове мило з основи до 8 березня

Медове мило з основи до 8 березня

Багато хто любить запах меду, цей теплий, яскравий аромат. У нашому простому рецепті все тільки найголовніше. Спробуйте для початку цей базовий рецепт, а далі можете змінювати його, доповнювати і удосконалювати. Адже варіантів поєднання величезна кількість.

Багато хто любить запах меду, цей теплий, яскравий аромат. У нашому простому рецепті все тільки найголовніше. Спробуйте для початку цей базовий рецепт, а далі можете змінювати його, доповнювати і удосконалювати. Адже варіантів поєднання величезна кількість.

Для такого мила рекомендуємо використовувати тематичні формочки, які додадуть вашому готовому милу чудовий зовнішній вигляд. Особливо підійдуть такі форми: «Бджілки на сотах еліт-форма» і «Бджілка».

Що потрібно для приготування:

  • мильна основа напівпрозора - 85 г;
  • мед - 5 г;
  • обліпихи олія нерафінована - 10 г;
  • ефірні олії (за бажанням) - 6-7 крапель;
Медове мило з основи до 8 березня

Процес приготування:

  • 1.

    Нарізаємо мильну основу і топимо в мікрохвильовці або на бані. Необхідно домогтися температури мильної основи менше 50 ° С щоб зберегти цінні властивості меду. Бажано використовувати мед, який має рідку форму, він швидше змішається з мильною масою. Кристалізований мед може повністю не розчинитися і трохи дряпати шкіру.

  • 2.

    Додаємо олію обліпихи. Вона дасть нашому милу чудовий колір. Це натуральний барвник, який особливо красиво виглядає в напівпрозорій мильній основі.

  • 3.

    За бажанням можна додати ефірну олію або їх ароматичну суміш. Якщо хочете зберегти ніжний медовий аромат, додавати ефірну олію не потрібно.

  • 4.

    Перемішуємо всю масу і виливаємо в формочку. Її попередньо можна скропити спиртом. Також спиртом приберіть бульбашки повітря з поверхні мила.

  • 5.

    Для більш швидкого застигання формочку можна помістити в холодильник або морозилку.

  • 6.

    Коли мило застигло, дістаємо його з форми. Якщо мило замислювалося як подарункове, дайте йому близько 24 годин для висихання. Можна витримати і більше, 3-5 днів. Після цього його можна пакувати в термоплівку і подарункову упаковку.