Категорії товарів
Калійне мило з нуля гарячим способом
Рейтинг:
Поділитися:

Калійне мило з нуля гарячим способом

Калійне мило готується за тією ж схемою, що і звичайне мило з нуля на основі натрієвого лугу NaOH, проте в результаті ми отримуємо рідке мило, до того ж тут є свої цікаві нюанси. Для початку ми приготуємо калійну пасту, яку потім просто потрібно буде розвести до потрібного рідкого стану.  

Калійне мило готується за тією ж схемою, що і звичайне мило з нуля на основі натрієвого лугу NaOH, проте в результаті ми отримуємо рідке мило, до того ж тут є свої цікаві нюанси. Для початку ми приготуємо калійну пасту, яку потім просто потрібно буде розвести до потрібного рідкого стану. 

Калійне мило, приготоване за цим рецептом, буде досить густим. Для отримання по-справжньому рідкого мила розведіть частину калійної пасти гарячою водою до потрібної консистенції. Після додавання води ретельно перемішайте масу блендером або вінчиком, потім дочекайтеся поки зійде піна. 

Можете додати ароматизатор і барвник на ваш смак. 

Калійне мило має широкий спектр застосування - від господарського до туалетного. Ви можете ввести в цю базу особливі добавки і отримати шампунь, рідке мило для рук або обличчя, миючий засіб для посуду і багато інших засобів.


Що потрібно для приготування:

  • Олія соняшнику 40% - 240г 
  • Олія мигдалю 20% - 120г 
  • Олія виноградної кісточки 10% - 60г 
  • Рицинова олія 10% - 60г 
  • Гірчична олія 10% - 60г 
  • Кокосова олія 10% - 60г 
  • Вода - 228г 
  • Луг KOH - 114,13г 
Калійне мило з нуля гарячим способом

Процес приготування:

  • 1.

    Відразу готуємо мило за стандартною схемою. Змішуємо всі олії і топимо на водяній бані в окремому посуді до однорідного стану. Далі залишаємо ємність з оліїми остигати, їх температура повинна дійти до 50-55 гр С.

  • 2.

    У попередньо охолоджену воду додаємо луг невеликими порціями, постійно перемішуючи розчин, який буде сильно нагріватися. Мішаємо до тих пір, поки всі кристали лугу не розчиняться. Остужаем лужний розчин до 50-55 гр і вливаємо в олії.  

  • 3.

    На цьому етапі починаються відмінності. 

  • 4.

    Якщо натриєве мило досить швидко входить в слід і його не потрібно довго вимішувати, калійне мило з нуля має таку особливість. Воно буде довго розшаровуватися, входити в помилковий слід, потім знову розшаровуватися. Не переживайте, так і повинно бути. Це мило можна доводити до сліду і 3-4 години.

  • 5.

    Збивайте невеликими етапами, давайте милу відстоятися 10-12 хвилин і знову повторюйте схему.   

  • 6.

    Далі будуть з'являтися пластівці в маслі і тільки потім вже мило почне густіти.

  • 7.

    Якщо через чергову перерву в 10 хвилин мило не розшаровується, а набуло сталого сліду, вимішують його до сильного сліду, воно практично готове. 

  • 8.

    Після отримання стійкого сліду ставте мило в духовку на 80-85гр або на водяну баню під закриту кришку на 3-4 години. 

  • 9.

    Через 3 години перевірте масу на рН, якщо індикаторна смужка показує 7-9 - мило готове. 

Завантажити PDF Роздрукувати
Складові
На 100 г На 500 г
Інгредієнт
В рецепт
Відсоток
Фасовка
Ціна за 1 шт.
0,5
0,5
1
23.00
0,5
0,5
1
102.00
0,5
0,5
1
41.00
0,5
0,5
1
34.00
0,5
0,5
1
28.00
0,5
0,5
1
51.00

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар