Абрикосове мило-скраб з нуля холодним способом

21.07.2019
Абрикосове мило-скраб з нуля холодним способом

Абрикосове мило-скраб з нуля холодним способом

Очищающее мыло скраб с абрикосовой косточкой подойдет обладательницам жирной и проблемной кожи, лучше использовать его для рук и для тела.

Очищаюче мило скраб з абрикосовою кісточкою підійде власницям жирної і проблемної шкіри, краще використовувати його для рук і для тіла. Олія абрикосової кісточки володіє високими вітамінізуючими властивостями, в його склад входять вітаміни А, С, F і В. Ця олія гіпоалергенна, крім того її активно використовують в боротьбі з целюлітом.  

Через місяць ви отримуєте дуже приємне мило-скраб з смачним фруктовим ароматом. Мило, звичайно ж, не може зволожувати або живити шкіру, воно направлено саме на очищення, а це мило з тонким ефектом скрабу дарує по-справжньому легке відчуття свіжості і чистоти.

 

Що потрібно для приготування:

  • Оливкова олія 29% - 97,87 г  
  • Пальмова олія 26% - 87,89 г 
  • Олія ши 13% - 43,94 г   
  • Кокосова олія 26% - 87,89 г 
  • Олія абрикосових кісточок - 6% - 21,97 г
  • Луг - 47,05 г 
  • Вода - 112,39 г 
  • 1 ст.л. скраб абрикосової кісточки 
  • Запашка абрикос    
Абрикосове мило-скраб з нуля холодним способом

Процес приготування:

  • 1.

    Всі олії відміряйте згідно з рецептом і складіть в окрему жаростійку ємність, потім поставте на водяну баню або в мікрохвильову піч і розтопіть олії до однорідного стану.

  • 2.

    Воду попередньо поставте в морозильну камеру і остудіть. 

  • 3.

    У холодну воду, частинами, починайте додавати луг і поступово перемішувати, поки весь луг не розчиниться.

  • 4.

    Остудіть олії і розчин до 50-55 градусів Цельсія, різниця температур повинна не перевищувати 5 градусів.

  • 5.

    В олії влийте луг через ситечко, перемішайте ложкою.

  • 6.

    За допомогою блендера доведіть мильну масу до сильного сліду, потім додайте скраб абрикосової кісточки, ретельно перемішайте ложкою.

  • 7.

    Додайте до 2% запашки від кількості олій і знову перемішайте ложкою.

  • 8.

    Вилийте все мило в форму під нарізку, накрийте харчовою плівкою і поставте застигати. Якщо не хочете щоб мило проходило стадію гелю,поставте його в холодильник на 1 годину, в іншому випадку можете додатково укутати мило на 1-2 години.

  • 9.

    Через 1-2 доби витягуйте мило з форми, нарізуйте на шматки і дайте визріти 3-4 тижні. За цей час мило придбає всі належні властивості.